Egyszerű polenta

 A polenta (itthon puliszka) a gluténérzékenyek mennyei mannája, ha köretként gondolok rá, akkor mindenképp, ha desszert gyanánt készül, akkor meg pláne. Köretként felszolgálva tökéletes választás szinte bármely étel mellé. Nagyon egyszerű és nagyon gyors, sokféleképpen ízesíthető, akár főzve, akár sütve vagy grillezve fogyasztható. A héten három egyszerű receptet mutatok nektek, hogy számos alternatívája közül csak párat sorakoztassak fel, ízelítő, s inspiráció gyanánt. Legelőször is jöjjön az alaprecept. Ha eddig nem készítettétek, akkor most itt a lehetőség, nem kell mélyen a gatyába nyúlni, elképesztően pénztárcabarát.

 e_6.jpeg

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 2 deci kókusztej (növényi ital)

Elkészítés:

  1.  A legfontosabb a jó puliszka elkészítésénél az állandó keverés! A puliszka akkor kész, ha elválik az edény falától és édeskés illat lepi el a konyhát. 4 dl vizet és 2 dl kókusz tejet felteszek forrni, majd ha már bugyog, állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adagolom hozzá a kukoricadarát. Körülbelül 15-20 percig főzöm, mint említettem folyamatos keverés mellett. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  2. Ha elkészült leveszem a tűzről, és döntök további sorsa felől. Édes vagy sós étel készüljön?