Kókuszos maca porridge forró málna szósszal
Kókusz és málna, nálam nyerő páros. Élek-halok értük egyben, külön, s mindenhogyan. A mostani reggeli alapját egy kókuszos zabkása adta, amit maca porral turbóztam fel, hogy egy kis plusz energiát adjon. A macagyökeret a reggeli vagy a kora délutáni órákban célszerű fogyasztani, mert élénkítő hatással rendelkezik, így legtöbbször smoothiekba és a kásákhoz adagolom, de erről már írtam korábban is. Ősszel sokkal inkább kívánom a forró szószokat, és kompótokat a kásáim tetején, s egy zacskó fagyasztott málna mindig lapul a hűtő mélyén, így kézenfekvő volt, hogy ezt kapjam elő. A Joya kókuszjoghurtok pedig akciósak voltak a Lidlben, így vettem ebből is párat. Az ízesített változatokkal csak egy baj van, nem cukormentesek, de néha azért jó csalni velük.
Hozzávalók:
- 1 bögre gluténmentes zabpehely
- 2 bögre natúr kókusztej
- 1/2 bögre víz
- csipetnyi só
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1 evőkanál maca por
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 bögre fagyasztott málna
- 1 evőkanál juharszirup
- kókuszpehely
- 1 natúr Joya kókuszjoghurt
Elkészítés:
➵ 1 bögre zabpelyhet, 2 bögre natúr kókusztejet, 1/2 bögre vizet, csipetnyi sót, 1/2 bögre kókuszreszeléket, 1 evőkanàlnyi maca port és 1 evőkanàlnyi tiszta vanìlia aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom.
➵ Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve főzöm.
➵ Közben egy kisebb edényben 1 bögre fagyasztott málnát 1 evőkanàlnyi juharsziruppal pár perc alatt felfőzök.
➵ Ha a kàsa krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom.
➵ A málnàs raguval, natúr kókuszjoghurttal, kókuszpehellyel, és juharsziruppal fogyasztom. Higgyétek el, valami isteni! Jó étvégyat!
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Ripiszke oldalán!