Kókuszos maca porridge forró málna szósszal

83a00b26-9bf6-4273-ac86-856bd628f0b0.jpeg

Kókusz és málna, nálam nyerő páros. Élek-halok értük egyben, külön, s mindenhogyan. A mostani reggeli alapját egy kókuszos zabkása adta, amit maca porral turbóztam fel, hogy egy kis plusz energiát adjon. A macagyökeret a reggeli vagy a kora délutáni órákban célszerű fogyasztani, mert élénkítő hatással rendelkezik, így legtöbbször smoothiekba és a kásákhoz adagolom, de erről már írtam korábban is. Ősszel sokkal inkább kívánom a forró szószokat, és kompótokat a kásáim tetején, s egy zacskó fagyasztott málna mindig lapul a hűtő mélyén, így kézenfekvő volt, hogy ezt kapjam elő. A Joya kókuszjoghurtok pedig akciósak voltak a Lidlben, így vettem ebből is párat. Az ízesített változatokkal csak egy baj van, nem cukormentesek, de néha azért jó csalni velük.

bd49d084-81d0-47dd-9bfe-b30ef915e90c.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 bögre gluténmentes zabpehely
  •  2 bögre natúr kókusztej
  • 1/2 bögre víz
  • csipetnyi só
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1 evőkanál maca por
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 1 evőkanál juharszirup
  • kókuszpehely
  • 1 natúr Joya kókuszjoghurt

Elkészítés:

 

1 bögre zabpelyhet, 2 bögre natúr kókusztejet, 1/2 bögre vizet, csipetnyi sót, 1/2 bögre kókuszreszeléket, 1 evőkanàlnyi maca port és 1 evőkanàlnyi tiszta vanìlia aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom.

➵ Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve főzöm.

➵ Közben egy kisebb edényben 1 bögre fagyasztott málnát 1 evőkanàlnyi juharsziruppal pár perc alatt felfőzök.

➵ Ha a kàsa krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom.

➵ A málnàs raguval, natúr kókuszjoghurttal, kókuszpehellyel, és juharsziruppal fogyasztom. Higgyétek el, valami isteni! Jó étvégyat!

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Ripiszke oldalán!

 839d7510-79cd-4373-a840-6349587952c9.jpeg