Rozmaringos-parmezános madeleine

821120a3-75ae-4da2-9ff9-c36e2230f5af.jpeg

Ha volt már csokis-málnás, akkor miért ne legyen most egy sós változat? Szeretem, mert nagyon gyors és könnyű recept, és remek kísérője bármely krémlevesnek, vagy ragunak. Igazán nem nagy fáradtság, így akár készülhetne reggelire. Lehet valamelyik hétvégén ez lesz a vasárnapi brunch egyik alkotóeleme.

Hozzávalók (12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve):

  • 1/3 bögre hajdinaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1 chiatojás
  • 1/3 bögre szójajoghurt
  • 1/4 bögre parmezán jellegű, félkemény növényi sajt reszelve
  • 1 evőkanál aprított, friss rozmaring

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A lisztet, a sütőport, a sót, a joghurtot, a sajtot és a rozmaringot tálba mérjük, elvegyítjük.

➵ Hozzáadjuk a chiatojást, és alaposan elkeverjük.

➵ 1 chiatojáshoz 1 evőkanál chiamagot elkeverünk 2 evőkanál vízzel, és 5 percig pihentetjük – ezalatt a chiamag kellően magába szívja a folyadékot és megduzzad a nedvességtől.

➵ A sütőformát kivajazzuk, majd a masszát evőkanállal a mélyedésekbe töltjük.

➵ A formát a középső rácsra téve 10 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük a süteményeket.

➵ Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Légmentesen záródó zacskóban, szobahőmérsékleten akár 3 napig is friss marad.

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Ripiszke oldalán!