Egyszerű vaníliás rizskàsa
Egyszerű vaníliás rizskàsa reggelire. Az egyik kedvencem. Az egyik tálat sűrű, hozzáadott cukortòl mentes Szatmári szilvalekvàrral (ez az enyém), a másikat anya féle tavaly nyári baracklekvàrral (ez az övé). Természetesen magokat is szórtam rá, anélkül nem az igazi. Kell az a ropogóssàg is. Ja és ment rá néhány szem fagyasztott málna, de ez csak a kép kedvéért.
Hozzávalók (2 főre):
- 1 bögre Ataisz rizspehey
- 2,5 dl kókusztej
- só
- 1⁄2 vaníliarúd kikapart magjai
- magvak, lekvár, friss- vagy fagyasztott gyümölcsök, kakaópor, fehéj, kókuszchips ízlés szerint
Elkészítés:
➵ A kókusztejet a fél vanília rúddal és a kikapart magokkal felforralom.
➵ Ha felforrt, közepesre veszem a hőfokot, kiveszem a vanília hüvelyt, és belszórom a rizspelyhet.
➵ Addig főzöm, míg krémes, sűrű állagúvá nem válik, majd egy tálkába szedem.
➵ Tálaláskor diákcsemegét szórtam, és lekvárt kanalaztam rá.
Jó étvágyat!
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Ripiszke oldalán!