Egyszerű vaníliás rizskàsa

19a1dd59-62c7-4f67-a5b8-288164cc8752.jpeg

Egyszerű vaníliás rizskàsa reggelire. Az egyik kedvencem. Az egyik tálat sűrű, hozzáadott cukortòl mentes Szatmári szilvalekvàrral (ez az enyém), a másikat anya féle tavaly nyári baracklekvàrral (ez az övé). Természetesen magokat is szórtam rá, anélkül nem az igazi. Kell az a ropogóssàg is. Ja és ment rá néhány szem fagyasztott málna, de ez csak a kép kedvéért.

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 bögre Ataisz rizspehey
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1⁄2 vaníliarúd kikapart magjai
  • magvak, lekvár, friss- vagy fagyasztott gyümölcsök, kakaópor, fehéj, kókuszchips ízlés szerint

Elkészítés:

➵  A kókusztejet a fél vanília rúddal és a kikapart magokkal felforralom.

➵  Ha felforrt, közepesre veszem a hőfokot, kiveszem a vanília hüvelyt, és belszórom a rizspelyhet.

➵  Addig főzöm, míg krémes, sűrű állagúvá nem válik, majd egy tálkába szedem.

➵  Tálaláskor diákcsemegét szórtam, és lekvárt kanalaztam rá.

Jó étvágyat!

 

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Ripiszke oldalán!

 2cd66cb9-5f5c-444c-93a2-73bfe6279c8a.jpeg