Bögrés kukoricapalacsinta
Reggeli, tízórai, desszert, uzsonna? Bármely napszakban tökéletes. Mi más lenne ez, mint a palacsinta? Ha hagyományos tekerhető változatra vágyok, mindenképp rizslisztet használok és mások az arányok. De ha csak gyorsan kell összedobni valami finomat, akkor ez a bögrés recept a tuti befutò. Kerülhetne bele akàr kakaópor, akár spenót, így lehet édes és sós variánsokat könnyedén létrehozni. @zsusska almáspite lekvárjàval szeretem a legjobban.
Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használva):
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre mandulatej
- csipet só
- 2 evőkanàl tetszés szerinti édesítő
- 2 evőkanàl olívaolaj
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
- Keverjünk minden hozzávalòt alaposan össze, majd süssük ki közepes hőfokon palacsinta sütőben.
- Több magyarázatot azt hiszem az elkészítés nem is igényel. Én merőkanàllal szoktam adagolni, általában kis köröket formálva. Amint apró buborékok kezdenek megjelenni a felszínen, fordítom is a másik oldalára őket.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Ripiszke oldalán!