
Sosem lehet túl korán elkezdeni... illetve, de, mégis! ha azt szeretném, hogy a szuper kis receptek időben elétek kerüljenek. Különben hogy tudnátok eldönteni melyiket süssétek? Egyébként, tudom, tudom, sokatoknak herótja van tőle, mert manapság túlságosan kitolódott, s már október végén elkezdődik, de én nagyon szeretem ezt a karácsonyi őrületet! Mondhatják nekem, hogy kommersz, elcsépelt, giccses, globalizálódott, meg még ki tudja, milyen – nekem a karácsony csak Karácsony marad. Így, nagybetűvel. Imádom díszítgetni a lakást, eltervezni, kit mivel lepek meg, kitalálni a menüt, az ajándékokat egyesével díszcsomagolásba öltöztetni. Nem tudok betelni a karácsonyi fények gyönyörűségével, a karácsonyfa illatával. A sokféle aprósütemény sütésekor nem is tudom, mi motivál jobban: az évente visszatérő karácsonyi ízek, vagy inkább a lakást napokig uraló vanília-, fahéj- és szegfűszegillat…. mondhat nekem bárki bármit, én nagyon szeretem! Csak úgy, mint kisgyerekként, most is alig várom. A különbség abban rejlik, hogy felnőtt fejjel már nem az a lényeg, hogy én mit találok a fa alatt, hanem hogy mivel lephetem meg, s szerezhetek minél nagyobb örömet a szeretteimnek. A Karácsony varázslat. Ugyanúgy,mint régen; s számomra mindig is az marad.
Ez a kuglóf recept remekül használható egy karácsonyi reggelen; önmagában, lekvárral, egy jó forró kávé vagy kakaó mellé. Az ágyban felszolgálva, jó meleg, puha takarók között, egy kedves, vicces film felüdítő nyugalmában. Süthetjük a gyerekekkel. Pofon egyszerű, csak néhány hozzávaló, és a robotgép kell hozzá.
