Szuper zöld smoothie bowl

dscf9426_2.jpg

Végre itt a tavasz, jön a jó idő, ezzel együtt a szezonális, friss zöldségek, gyümölcsök is újra megjelennek a piacok standjain, a háziasszonyok és gasztro fanatikusok nagy örömére. Valljuk csak be, alig vártuk, hogy elvonatkoztathassunk végre a répa-burgonya és alma-dió szerénykedő lehetőségeitől. Finom, finom, és még változatosan is készíthető, de semmi sem hasonlítható a meleg hónapok buja, vidámságot és élénkséget hozó, színes ajándékaihoz. Gondoljunk csak a friss eper ízére. A boltok polcain még hamis import eprek csücsülnek dobozolva, nyilván én sem szabadföldi epret használtam díszítésnek, de már megjelent, sőt ki is futott, a medvehagyma, és jön a soron következő spárga, úgyhogy nem sokat kell várnunk már a zamatos nyári gyümölcsökre sem. Ez az időszak a legbőségesebb, és ilyenkor imádok hűsítő "smoothie bowl"-okat készíteni. A Smoothie bowl valahol félúton, a gyümölcsturmixok és a gyümölcsös krémek keresztmetszetében található. Alapvetően ez egy egyszerű turmix, amit kanalazni kell. Számtalan formában, ízben, és alapanyag felhasználásával készíthető, lehetőségeinknek tulajdonképpen csak a képzeletünk szabhat határt. Rendkívül mutatós, egészséges, ínycsiklandó reggeli készülhet seperc alatt. Mindenképpen javaslom, hogy próbáljátok ki valamelyik változatát. Korábban készítettem már gyümölcsös és csokis-mogyoróvajas változatot is, most azonban avokádót és banánt használtam alapnak, és eperrel dobtam fel.

dscf9511_2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db fagyasztott banán
  • 1 érett avokádó
  • 1/2 mangó
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál rizsszirup
  • eper és pisztácia a díszítéshez
  • 1/2 teáskanál sprirulina por (el is hagyható)

 

Elkészítés:

  1. Az eper és a pisztácia kivételével - mivel ezeket csak díszítésnek használom- minden hozzávalót egy blenderbe teszek, és krémesre turmixolom.
  2. Veszek egy szimpatikus tálkát, beletöltöm, és díszítem. Tehetünk rá még pluszban gyümölcsöket, magvakat, aszalványokat, bármint amivel úgy érezzük megkoronázzuk azt.
  3. Fogyasszátok egészséggel!

 

Ha tetszett a recept, kövessétek Ripiszkét az Instagramon is, vagy ide kattintva a facebookon, újabb érdekes és inspiráló ötletekért.