Zsályás-chilis sütőtökkrémes spagetti
Hát azt hiszem, egyre nehezebb fent tartani a látszatot, hogy nem szeretem a sütőtököt. Tény, hogy egészen a huszas éveim elejéig tényleg nem igazán rajongtam érte. A hagyományos sütőben sült, mézzel csorgatott változatát, édesség gyanánt el bírtam majszolgatni, de sós ízekkel kombinálva, főételként képtelenségnek tekintettem. Ma már tudom, hogy a hűvösebb hónapokban, nincs is jobb, mint sütőtökkel kombinált ételeket készíteni, egyrészt mert intenzív narancssárga színével már a főzés korai, szeletelés fázisában egyfajta antidepresszánsként hat rám, másrészt, mert rendkívül jó áron beszerezhető, és nagyon laktató. Mivel volt itthon friss zsályám, és tököm is édesanyámék kertjéből, valamint ők kettecskén köztudottan óriás nagy barátságban állnak, így adott volt, hogy felhasználásukkal varázsolok valami krémes lágy mártást a fazékban fővögető gluténmentes spagetti mellé. Csodás vega étel pillanatok alatt, tápláló, mégis könnyen emészthető és tele van vitaminnal.