Szőlőlekvár, ahogyan Detti készíti, hozzáadott cukor nélkül
Volt itthon egy nagy doboznyi Otello és Izabella szőlőnk, amit A. anyukájától kaptunk úgy egy hónapja. Egyéb tárolási lehetőség híján kint fagyasztottam egy dobozban az erkélyen, a bejárati ajtó mellett, de úgy tűnik nem volt még elég hideg hozzá, mert fene egye meg, penészes lett a teteje. Hát fel kellett használnom. Úgy döntöttem egy karácsonyi kuglóf receptet spékelek meg az Otelló egy részével, azonban maradt még úgy 1,2 kg, amivel kezdenem kellett valamit. Hát mit ad Isten, lekvárt főztem belőle. Igen ám, csak hogy a procedúra kellős közepén jártam már, mikor ráébredtem, hogy biza kevésbé sűrű "szövésű" szűrőre lenne szükségem, mint amivel rendelkezem. Így hát az én aprócska kis eszközömmel álltam neki a magtalanításnak, ami így nem kevesebb, mint fél órát vett igénybe. A legszebb az egészben, hogy - és nem hazudok - felettébb élveztem.