Karamelles fehér csokoládé mogyoróval

Ki ne szeretné az olvasztott cukrok csodáját a karamellt? Hiszen megédesíti a mindennapokat. Ragacsos, nyúlós, egyszerűen fantasztikus. A szürke, téli esték tökéletes velejárója. Na nem minden napra ám! Csak különleges alkalmakra. Azokra a fáradt, pihenős estékre, amikor épp csak haza esünk. Amikor minden vágyunk egy kád, forró fürdő, és néhány pislákoló gyertyaláng. Amikor nem egy üveg bort nyitunk meg, mert annál többre vágyunk. Ezekre az estékre ajánlom ezt a tökéletes, forró, szívet melengető italt.

695CFC11_276E_47A7_AF41_CF441053D421.jpeg

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

    • 5 dkg kókuszvirág cukor
    • 1 dl kókusztej
    • 1 dl kókusztejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg mogyoró

A cukrot egy világos fenekű lábasba öntöm, és közepes lángon karamellizálom. Ráöntöm a kókusztejet és tejszínt, és addig melegítem, míg feloldódik benne. A mindeközben vízgőz felett felolvasztott csokoládét is hozzáadom. A mogyorót száraz serpenyőben pirítom meg, majd durvára vágva szórom a poharakba adagolt csokoládéra.

C566A7A2_8A60_4700_87AF_314B87F31320.jpeg