Pesto rosso tészta

c17a905c-8a67-4bda-b633-bb782e79dd13.jpeg

Amikor legutóbb elkészítettem a zöldpesztós tésztát, annyira jól esett mindkettőnknek, hogy másnap is megkívántuk ebédre. Nem akartam teljesen ugyanazt reprodukálni, gondoltam bolondítsuk meg a receptet kicsit. Így ez a változat nem a zöld, sokkal inkább a piros fűszerekkel kooperál. Pesto rossóval kevertem az alap kesukrémet, és arányaiban nem is adtam annyit hozzá, mint a zöld pestós esetében. Így a tészta ugyan kevésbé lesz szaftos, ám ízvilágában is sokkal színesebb. Pestót készíteni egyébként manapság ezerféleképpen lehet, mindenkinek van rá egy jól bevált receptje. Ahány ház, annyi pesto. - mondhatnánk joggal. Az enyémet most így képzeltem el.

Hozzávalók:

Pesto rosso:

  • 50 g szárított paradicsom
  • 50 g cherry paradicsom
  • 50 g dió
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 40 g sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál édes pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A diót előzőleg minimum két órára áztassuk be annyi vízbe, ami bőven ellepi. 
  2. Ha a kellő idő eltelt, az olívaolajjal és citromlével együtt tegyük egy robotgépbe, és hagyjuk krémesedni egy ideig. Pulzálva mixeljük.
  3. Adjuk hozzá a felkockázott cherry paradicsomot, szárított paradicsomot, pirospaprikát, sót, borsot, és bazsalikomot, majd mixeljük homogén állagúra.
  4. Adjunk hozzá sörélesztőpelyhet, közben kóstolgassuk.
  5. Amikor szép krémes, és nem darabos, akkor elkészültünk vele.

Összeállítás:

  1. A csomagon lévő utasításoknak megfelelően főzzünk ki fél zacskónyi gluténmentes tésztát. Ez kb 10-12 perc.
  2. Készítsük el a pesztót a fentieknek megfelelően.
  3. Keverjük össze három evőkanál kesukrémmel.
  4. Szűrjük le a kifőtt tésztát, és vegyítsük el a krémmel.
  5. Tálaljuk friss paradicsommal, pirított darált mandulával, és egy pohár fehérborral.

 

Tipp: Szuper jó alapja bármelyik hideg tésztasalátának, az már csak tőletek függ mivel turbózzátok még fel, aztán mehet is a hűtőbe legalább egy órára szervírozás előtt.

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is!

 9d128ad6-cec6-480a-9f3f-79cf51a5bdd8.jpeg