Zöld pestós, kesus tészta ebédre

2d8bf8b1-173f-4f98-9f34-8cb0dacfb9d6.jpeg 

Nem igazán volt időm mostanában tartalmas bejegyzéseket gyártani, mert minden várakozásom ellenére a nyári pihenők alatti munka mennyisége nem lett kevesebb, és bejött a kollégák helyettesítése is, így örültem sokszor, ha estére egyáltalán életben maradtam. Számtalan megvalósításra váró remek recept van már összegyűtjve, amik mind arra várnak, hogy kellő idő- és energiaráfordítással végre elkészüljenek, de ezt leginkább szeptemberben tudom majd lemenedzselni. Szeretnék olyan recepteket hozni nektek, amik nagyon gyorsan elkészíthetők, és mégis fenséges fogásokat kreálhattok általuk. Addig is maradjanak az én párperc megoldásos ötleteim, mint amilyen ez a zöld pestós kesus tészta. A kesukrém és a pesztó is nagyon gyorsan elkészül, mindössze egy jó erős aprítógépre van hozzá szükségünk. A kesukrém lágy,  krémes mindössze 4-összetevővel, tökéletes vegán alaprecept, és sokféleképpen kombinálható.

735e96d6-2b80-44fd-97bf-58d701d9bf6c.jpeg

Hozzávalók:

Pesto:

  • 2 csészényi friss bazsalikom
  • 1/2 csészényi dió vagy fenyőmag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi sörélesztőpehely
  • 1/ csészényi extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • himalaya só
  • bors

 

Elkészítés:

  1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát aprítóba vagy turmixba tesszük és durvára őröljük.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és többször turmixoljuk össze a keveréket.
  3. Jöhet az ízesítés. A zöld keverékhez ízlés szerint sót, borsot, a citromlevet és sörélesztőpelyhet keverünk, majd még egyszer alaposan összemixeljük hozzávalókat.

 

Kesukrém:

  • 1 csésze (150 g) nyers kesudió
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1/2 csésze (120 ml) víz
  • 1/2 teáskanál só

 

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és alaposan krémesre mixeljük.

 

Összeállítás:

  1. A csomagon lévő utasításoknak megfelelően főzzünk ki fél zacskónyi gluténmentes tésztát. Ez kb 10-12 perc.
  2. Készítsük el a pesztót és a kesukrémet a fentieknek megfelelően.
  3. Keverjük össze.
  4. Szűrjük le a kifőtt tésztát, és vegyítsük el a krémmel.
  5. Tálaláskor szórjuk meg az egészet sörélesztőpehellyel.
  6. Mindösszesen 25 perc alatt komplett, isteni finom, egészséges ebédet vagy vacsorát kapunk. Én vacsira már nem ajánlok tésztát fogyasztani, de ízlések és pofonok.

 

Tipp: Szuper jó alapja bármelyik hideg tésztasalátának, az már csak tőletek függ mivel turbózzátok még fel, aztán mehet is a hűtőbe legalább egy órára szervírozás előtt.

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is!