Szuper krémes kókuszos - vaníliás barnarizs kása ma reggelre

7375f96a-b238-4c5d-93d4-c578ecd04fd0.jpeg

Mostanában elhatároztam, hogy reggel 6-kor mindenképpen felkelek, ezzel is biztosítva a napi énidőt. Ilyenkor lemegyek meditálni, vagy csak kiülök az erkélyre és hallgatom a madarak csicsergését. Utána jön a napi gàlya, és rendszerint későn érek haza, akkor is hulla fáradtan, így kiemelten fontos, hogy legyen egy kevés idő, amit csak magamra szentelek. A kora reggel csak az enyém, és éppen ezért imádom.

A mai rohanó világunkban - főként nőként -  egyre több időt töltünk munkával, családunknak és barátainknak a kedvében járásával és rengeteg olyan tevékenységgel, programmal, amit ugyan élvezünk viszont hosszú távon mégis fáradtnak, kedvtelennek érezzük magunkat és a hangulatunk egyre ingadozóbb. Nem tölt már fel ugyanis, inkább csak a "feladatlista" bővül általuk. Egyre több szerepkörrel zsonglőrködünk a társadalmi és kapcsolati elvárásoknak megfelelően, az egész életünk azonban nem állhat folyamatosan rohanásból, túlélésből és “kell”-ek halmazából. Engedjük meg magunknak, hogy kilépjünk a megszokásainkból. Csináljunk minden héten valami újat, amivel régóta foglalkoznánk, de mindezidáig úgy gondoltuk, erre nincs időnk. Szánjunk és szenteljünk lehetőséget az egyéni feltöltődésre, mert az óra ketyeg, és senkit nem szeretnék riogatni, haszntalan általánosságokat sem megosztani, de sosem tudhatjuk mit hoz a holnap.

Te élvezed az életed? Úgy éled, ahogyan szeretnéd? Ha nem, itt az idő, hogy elkezdd!

 

Tökéletes kezdet egy lassan, komótosan elköltött reggeli, otthon nyugalomban, s nem a munkahelyen a monitor előtt ülve, válasz e-maileket fogalmazva. Ez a szuper krémes kókuszos - vaníliás barnarizs kása pedig mindehez adja meg az alapot. Az alapanyagok gyorsan és könnyen elérhetők, és elkészítése is csak pár pillanat. Próbáljátok ki, és élvezzétek a reggeli madárcsicsergős nyugalomban.

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre barnarizs pehely
  • 35 g Szafi tejbegríz állagú kókuszos kása alap
  • 3 bögre kókusztej
  • csipet só
  • 1 evőkanál tiszta vanília aroma
  • pekándió
  • gránátalma
  • földimogyorókrém
  • ha szükséges: juharsziurp


Elkészítés:

  1. A barnarizs pelyhet, 35 g Szafi tejbegríz állagú kókuszos kása alapot, kókusztejet, csipetnyi sót, és 1 evőkanàlnyi tiszta vanília aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom.
  2. Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve, főzöm a kàsaalapot. Ha krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom.
  3. Most pekàndió, gránátalma és földimogyorókrém került rá. Ha szükséges édesìthetitek pluszban juharsziruppal. Jó étvágyat! Csodás szép napot!

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.