Fekete-erdő zabkása
Igyekszem egyre többször egészséges alternatívákat keresni a csoki-függőségem étkezéseimbe építésére. Általában, ha nagyon nassolni támadna kedvem, bekapok egy kocka cukormentes Wawel étcsoki kockát, de ha szükségem van már a nap elején egy kis plusz löketre, akkor a kásákra pakolva is előszeretettel fogyasztom. Most azonban nem álltam meg egy kockánál, konkrétan egy egész 30 g-os csokiszeletet beletoltam a kásaalapba. Készítettem hozzá egy forró meggyes ragut, és pluszban blansírozott, pirított mandulával is megszórtam.
Hozzávalók (2 főre):
- 1/2 bögre gluténmentes zabkása
- 1,5 bögre mandulatej
- 1/2 bögre sűrű kókusztej
- só
- 1⁄2 vaníliarúd kikapart magjai
- 30 g cukormentes Wawel étcsokoládé
- 1/2 bögre fagyasztott meggy
- méz/vagy juharszirup/vagy agave
Elkészítés:
➵ A mandulatejet a fél vanília rúddal és a kikapart magokkal felforralom.
➵ Ha felforrt, közepesre veszem a hőfokot, kiveszem a vanília hüvelyt, és belszórom a zabot. Sózom.
➵ Addig főzöm, míg krémes, sűrű állagúvá nem válik, belekeverem a kókusztejet, a csokit, melegítem még pár percig, amíg elolvad, majd tálkákba szedem.
➵ Tálaláskor forró meggyragut öntök rá, amihez fél bögre fagyasztott meggyet kevés éedsítővel összeforralok.
Jó étvágyat!
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Ripiszke oldalán!