Vegán banánpalacsinta
Vegàn is, gluténmentes is, finom is. Kinek mi a finom ugye. Általában kap az ember hideget - meleget is. Szerencsére a pozitív, kedves emberek még mindig többször találnak meg, mint a kritikus massza. Ők azok, akik ki is próbálják a recepteket, és boldogan küldik a képeket az elkészült finomsàgokròl. S ilyenkor mindig megnyugodok, hogy végülis van értelme ennek a blogolósdinak, hiszen egy évvel ezelőtt azért kezdtem, hogy a szigorú diétát tartani kénytelenek számára megosszam tapasztaimat, szàrnypròbàlgatàsaimat, működő és elrontott recepteket. Sikereket és kudarcokat, őszintén. A fogadtatás pedig többnyire pozitív, úgyhogy ezúton köszönöm Nektek, hogy vagytok és támogattok kedves blogolvasòk ❣️ Nézzünk is egy hétfői mindenmentes banános palacsinta receptet.
Hozzávalók:
- 1 bögre szójatej (vagy a kedvenc növényi italotok)
- 1/3 bögre barna rizsliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1 közepes, érett banán
- olaj a sütéshez (olíva-vagy kókuszolaj)
- 1 evőkanál chia mag
- néhány levél friss bazsalikom
Elkészítés:
- Minden hozzávalót mérjünk egy keverőtálba, majd egy kézi botmixer segítségével alaposan keverjünk össze.
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt olajozzunk ki.
- Alacsony hőmérsékleen kezdjük el kisütni a palacsintákat, kis adag tésztákat mérve a serpenyőbe.
- Mikor a felületén buborékok jelennek meg, ez azt jelenti fordíthatjuk is a másik oldalára.
- Elkészülte után építsünk palacsintatornyot, és kínáljuk csokis avokádókrémmel, valamint banánnal. A csokikrém receptjét korábban megosztottam, de hivatkozásként ide is bemásoltam, Csak rá kell kattintanotok.