Vegán banánpalacsinta

 93de3808-d81b-422b-8d31-59d5a77e3bfb.jpeg

Vegàn is, gluténmentes is, finom is. Kinek mi a finom ugye. Általában kap az ember hideget - meleget is. Szerencsére a pozitív, kedves emberek még mindig többször találnak meg, mint a kritikus massza. Ők azok, akik ki is próbálják a recepteket, és boldogan küldik a képeket az elkészült finomsàgokròl. S ilyenkor mindig megnyugodok, hogy végülis van értelme ennek a blogolósdinak, hiszen egy évvel ezelőtt azért kezdtem, hogy a szigorú diétát tartani kénytelenek számára megosszam tapasztaimat, szàrnypròbàlgatàsaimat, működő és elrontott recepteket. Sikereket és kudarcokat, őszintén. A fogadtatás pedig többnyire pozitív, úgyhogy ezúton köszönöm Nektek, hogy vagytok és támogattok kedves blogolvasòk ❣️ Nézzünk is egy hétfői mindenmentes banános palacsinta receptet.

 Hozzávalók:

  • 1 bögre szójatej (vagy a kedvenc növényi italotok)
  • 1/3 bögre barna rizsliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 közepes, érett banán
  • olaj a sütéshez (olíva-vagy kókuszolaj)
  • 1 evőkanál chia mag
  • néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót mérjünk egy keverőtálba, majd egy kézi botmixer segítségével alaposan keverjünk össze.
  2. Egy tapadásmentes palacsintasütőt olajozzunk ki.
  3. Alacsony hőmérsékleen kezdjük el kisütni a palacsintákat, kis adag tésztákat mérve a serpenyőbe.
  4. Mikor a felületén buborékok jelennek meg, ez azt jelenti fordíthatjuk is a másik oldalára.
  5. Elkészülte után építsünk palacsintatornyot, és kínáljuk csokis avokádókrémmel, valamint banánnal. A csokikrém receptjét korábban megosztottam, de hivatkozásként ide is bemásoltam, Csak rá kell kattintanotok.