Spárgás tekert

 89e00f4a-6d00-4653-b123-d16f9ca2cac5.jpeg

Gyors, egyszerű, finom. Mindössze Szafi lisztet kell beszerezni hozzá, ami nálunk lassan alapvető élelmiszernek számít. Mindig kihúz a bajból, ha valami gyors pékárura vagy süteményre vágyom, és nincs se időm, se kedvem a különböző alapanyagokat méricskélni. A cél az volt, hogy a kecskesajttal és a spárgával kezdjek valamit, úgyhogy társítottam őket, és ropogós tésztatekercsként születtek újjá.

b27d1a12-17d4-48e5-8464-46099b461830.jpeg

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 5 g negyedannyi édesítő
  • csipet himalaya só
  • 20 g almaecet
  • 200 g langyos víz
  • friss kakukkfű

Töltelék:

  • 150 g  Roi De Trefle fűszeres kecskesajt (Aldi) / vagy krémes vegán fűszeres sajt pl. Hideg Nyalat termékek
  • egy csomag spárga
  • só, bors

Öntet:

  • 1/4 csésze juharszirup
  • 2 evőkanál sózott növényi vaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél

5a3760b2-5f97-41ed-b0c2-295ad32dcf97.jpeg

Elkészítés:

  1. Szafi alapreceptje mentén: A folyékony hozzávalókat egy tálba mérem, majd a lisztet is. Én kanállal adagolom. Egy evőkanál kb 2 dkg-nak felel meg. Nem szoktam ilyen kis mennyiségnél konyhai mérleggel méricskélni. Összekeverem, majd 5 percet állni hagyom.
  2. A sprárgát megtisztítom, a fás részeket letöröm.
  3. A spárgát blansírozom, azaz forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, majd jéghideg víz alatt hűtöm.
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtom, és 12 egyenlő részre vágom.
  5. Megkenem a krémsajttal, majd két-három szál sprágát helyezek rá, és szépen "bepólyázom", azaz felhajtom a széleket.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, úgy 35-40 percre.
  7. Az öntethez a juharszirupot elkeverem az olvasztott vajjal, és a kakukkfűvel, és hagyom hogy kicsit visszaszilárduljon.
  8. Kivéve azonnal fogyasztom, ha lehet még melegen, a juharszirupos öntettel nyakonöntve.

290d2553-4b45-4825-8e99-5f4b200e8443.jpeg

09ce55f8-26fb-4eb1-bc33-f169fc4521b9.jpeg

Ha tetszett a recept, kövessétek Ripiszkét az Instagramon is, vagy ide kattintva a facebookon, újabb érdekes és inspiráló ötletekért.