Cukkinis zabkása, tápláló reggeli tele vitaminokkal

440e2521-19dc-42f8-a4b0-4d97606919a5.jpeg

Tökéletes és tápláló reggeli ötletre van szükségetek? Akkor próbáljátok ki ezt a cukkinis zabkását, ami mindamellett, hogy nagyon finom, tele van értékes rosttal és vitaminokkal. Mivel a cukkininek alacsony a kalóriatartalma és viszonylag semleges ízű, így csomó mindenre használható a hagyományos ételek elkészítésén kívül. Ne csak a rántott cukkiniben gondolkodjunk. Gazdagíthatunk vele sütemény alapokat, felturbózhatjuk a reggeli kásákat, csinálhatunk belőle szendvicskrémeket. Korábban megosztottam egy cukkinis brownie és egy gorfi receptet is, abban is nagyon nyerő, úgyhogy ettől a kivételesen gazdag reggelitől se féljetek! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

    • 1 bögre gluténmentes zabpehely
    • 1 bögre reszelt cukkini (kisebb lyukú reszelőn lereszelve)
    • 2 bögre natúr mandulatej
    • 1/2 bögre víz
    • csipetnyi só
    • 1 evőkanál tiszta vanília kivonat
    • cseresznye
    • puffasztott barnarizs
    • juharszirup

 
Elkészítés: 1 bögre zabpelyhet, 1 bögre reszelt cukkinit, 2 bögre natúr mandulatejet, 1/2 bögre vizet, csipetnyi sót, és 1 evőkanàlnyi tiszta vanília aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom. Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve, kb 10 percig főzöm a kàsaalapot. Ha krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom. Friss cseresznyével, juharsziruppal, puffasztott barnarizzsel szórva fogyasztom. Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, megtaláltok az Instagramon is, vagy a Facebookon újabb, inspiráló ötletekért!