Céklás marcipángolyó

dscf8825_2.jpg

Imádom ezt a desszertet, mert annyira klassz és végtelen egyszerű. Mindössze három hozzávaló, és pillanatok alatt elkészül.

Az elmúlt hónapokban láttam egy szuper, vegán energiagolyó receptet - ez adta az ötletet, ugyan teljesen áttrasznformáltam- , amit elmentettem magamnak emlékeztetőül, hogy egyszer majd kipróbáljam. Hétvégén Svájcba utaztunk, és hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, kell nekem valami egészséges nassolnivaló az útra. Átlaghoz képest viszonylag sokat utazunk, ami azt illeti, és bőven van tapasztalatom abban, milyen rosszul érzem magam, mikor útitársaim a finomabbnál finomabb desszerteket tömik magukba, melyekből én persze nem ehetek, hiába is a felajánlás. Okulva és tanulva, mostanában már inkább én vagyok, aki a hasonlóan finom, mindemellett még egészséges édességekkel is ellátom a csapatot. Utazás előtti napon friss zöldségeket vásároltam az Aldiban; szeretem ezeket ugyanis megpucolva, felszeletelve eldobozolni, és rostban gazdag rágcsálnivalóként fogyasztani a chips és hasonló kalóriákban dúskáló harapnivalók helyett. Így is tettem, de céklából picit túllőttem a mennyiségen. Lapult a szekrényben két csomag - még Karácsonyról maradt - gluténmentes marcipánmasszám, illetve elővarázsoltam az elfekvőben lévő kókuszreszeléket is. Innentől nem volt más dolgom, mint a késes aprítóra bízni a dolgot, majd golyóbisokat formázva kókuszreszelékbe hempergetni azokat.

dscf8893_2.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db 200 g -os marcipánmassza
  • 1 közepes méretű cékla
  • kókuszreszelék

     

    Elkészítés:

    1. Meghámozom a céklát és kisebb kockákra vágom.
    2. Késes aprítóba teszem a kockákat és nagyobb darabokat tépve, hozzáadom a marcipánt is.
    3. Addig mixelem, míg a cékla és a marcipán jól elkeveredik, és a cékla egészen krémessé válik.
    4. A masszát hűtőbe teszem 10 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
    5. Enyhén nedves kézzel golyókat formázok belőle, és kókuszreszelékbe forgatom.
    6. Fogyaszthatjuk azonnal is, de hűtőbe téve akár napokig is eláll.

     

    Ha tetszett a cikk, kövessétek Ripiszkét az Instagramon is, vagy ide kattintva a facebookon, újabb érdekes és inspiráló ötletekért.