Kelkáposztás kukoricamálé

217B600A_0F4F_4BCC_BD3C_0DF1470653A8.jpeg

Az alaprecepttel egy közösségi oldalon találkoztam, de azóta sem találom, pedig nagyon megtetszett. Le is mentettem, de olyan béna vagyok, hogy valahogyan mégiscsak sikerült elkavarnom. Így hagyatkoztam a memóriámra, és a kreatív oldalamra, hogy megalkossak legalább valami hasonlót. Nem tudom mennyire lett eredeti, de azt, hogy mennyei bizton állíthatom. Szeretem a kelkáposztát, de a hagyományos felhasználási módokon kívül nem igen kísérleteztem vele mostanában. Kifejezetten örültem, hogy nem kell sokat szöszmöszölni vele, mint az egytálételekkel úgy általában.

0E5B6FCF_020F_4F2A_9A71_A16926FB227A.jpeg

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 2 deci kókusztej (növényi ital)
  • 100 g tejföl
  • 1 fél, kisebb fej kelkáposzta
  • fűszerek (szerecsendió, só, bors, római kömény)
  • 1 zacskó bacon
  • növényi sajt

Elkészítés:

  1. Először a puliszkát készítem el. A legfontosabb a jó puliszka elkészítésénél az állandó keverés! A puliszka akkor kész, ha elválik az edény falától és édeskés illat lepi el a konyhát. 4 dl vizet és 2 dl kókusz tejet felteszek forrni, sózom, majd ha már bugyog, állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adagolom hozzá a kukoricadarát. Körülbelül 15-20 percig főzöm, mint említettem folyamatos keverés mellett. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  2. Felcsíkozom a kelkáposztát, és félreteszem.
  3. A bacont is összevágom és serpenyőben zsírjára pirítom, majd ezen futtatom meg a kelkáposztát.
  4. Amikor már kellően megpárolódott, felöntöm a tejföllel és fűszerezem.
  5. Egy kivajazott hőálló tál aljára simítom a puliszkát, és rá a tejfölös ragut. Növényi sajttal szórom a tetejét, és 180 C fokon  20-30 perc alatt készre sütöm.