Spirulina Latte
A spirulina egy immunerősítő fehérjebomba. Természetes vizekben élő algafajta, mely magas vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhetően a vegán életmódot folytatók számára nélkülözhetetlen alapanyag. Növényi fehérje tartalma 3-4-szer nagyobb, mintha halat fogyasztanánk, így a fehérjepótlásban elengedhetetlen a szerepe. Turmixok, smoothiek ízesítésére, és gazdagítására is használható. Én viszont egy forró latte formájában fogyasztottam. Lehet -e ennél egészségesebben kezdeni a napot?
Hozzávalók:
-
- 2 csésze mogyoró tej
- 1-2 teáskanál szerves spirulina por
- 1 teáskanál macapor
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál rizsszirup (vagy méz ízlés szerint)
- díszítésként céklapor kókuszvirág cukorral keverve
- 2 csésze mogyoró tej
Elkészítés:
- Egy lábasban felmelegítem a mogyoró tejet.
- Egy turmixba öntöm, majd hozzáadom a spirulina port, macaport, gyömbért, és rizsszirupot (elhagyható), és homogénre mixelem.
- Bögrébe töltöm, és ha nagyon flancolni akarok (már pedig a kép kedvéért akartam), akkor kókuszvirágcukorral kevert céklaporral díszítem. Ugye milyen ütős kis színkombináció?