Karácsonyi avokádó mousse

Csoki mousse egészségesen? Igen! A vegánok ezt már régóta tudják, na meg már a nagyvilág is. Évekkel ezelőtt óriási térhódítással robbant be a köztudatba, hogy aztán a vegán édességek toplistájára kerüljön. Manapság már nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondom ennek a pohárkrémnek, minden megtévesztő jellegzetessége ellenére, köze sincs a csokoládéhoz. Az avokádóhoz viszont annál inkább! Mert hogy ez egy avokádóból készült, karácsonyi fűszerezéssel bolondított mousse. Hogy a "mentes mentes" diétázók se maradjanak desszert nélkül. Fogyasztásával csínján bánnék, mert ugyan nyers is, vegán is, és egészséges is, kalóriatartalma iszonyat magas, úgyhogy csak módjával nassolgassuk ez is!

DSCF4337_2_e1512715328124.jpg

 

Hozzávalók:

    • 3 db közepes avokádó
    • fél banán
    • 2 ek. víz
    • 1/2 ek. rizsszirup
    • 4 ek. keserű kakaópor (vagy 6 ek. karobpor)
    • egy csipet chili pehely
    • 1 mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
    • 1 ek kakaóbab töret / és-vagy aprított pisztácia
    • gránátalma magok a díszítéshez

Három darab avokádót szépen kikanalazok a héjából, és egy keverő tálba teszem. Hozzáaprítok egy fél banánt, két evőkanál vízzel lazítom, rizssziruppal édesítem (akár el is hagyható, ízlés kérdése). Fűszerezem, kakaóporral szóróm, majd egy kézi botmixer segítségével teljesen krémesre, homogén állagúra turmixolom. Mutatós poharakba töltöm, majd gránátalma magokkal, kakaóbab törettel és /vagy aprított pisztáciával szórom.

DSCF4339_2.jpg