Vegán rakott palacsinta
A mostani palacsinták csak azért készültek, mert a délben fogyasztott leves mellé kellett valami másodiknak. A szekrényben lapult egy fél zacskónyi, maradék Szafi Free tekerhető palacsinta lisztkeverék, így kézenfekvő volt, hogy ezt használjam fel. Nagyon egyszerűen, alig néhány további hozzávalóval kikeverhető a tészta, így elkészítése csak pár percet vesz igénybe. Glutén-, tej-, és tojásmentes, így nem csak ételallergia esetén fogyasztható, tökéletesen illeszkedik akár egy vegán étrendbe is. Maga a mindenmentes mennyország.
Hozzávalók:
-
- 120 g Szafi Free tekerhető palacsinta lisztkeverék
- 1 ek. eritrit
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- reszelt citromhéj
- 225 ml víz
- 3-4 ek. mogyoróvaj
- 5-6 ek. szilvalekvár
- 5-6 ek. fügelekvár
- 6 ek. darált dió
A lisztbe belekevertem az eritritet, a citromhéjat, hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd lassan adagolva a vizet, csomómentesre kevertem a tésztát. Kókuszzsírral kentem a serpenyőt, és 10 db palacsintát sütöttem. Ahogy sültek, úgy rétegeztem. Először a szilvalekvárral, majd dió, ezután a mogyoróvaj, újra dió, és zárásként fügelekvár következtek. Karamellszószt csorgattam a tetejére, és megszórtam kevés dióval. Csupa-csupa ősz, mind ízeiben, mind színeiben. Issssteni volt!