Sajtkrémmel töltött grillezett mini paprika

dscf4942_2.jpg

Igazi nyári finomság, minden benne van amire ilyenkor szükségünk van. Színek, illatok, ízek. Csodás vacsorát rittyenthetünk belőle pillanatok alatt, barnarizzsel, vagy akár salátával fogyasztva pedig teljes értékű ebédre vagy vacsorára. Ha nincs kedvetek megtölteni, akkor még azt a kevés macerát is megspóroljátok, ami ezzel járna, hozzáteszem nem nagy kaland, úgyhogy ha tehetitek ne hagyjátok ki. Konyhai ollóval egy kis részt "lecsípek" a paprika végéből, majd egy fecskendővel sajtkrémmel töltöm  meg az üreget. Figyelek rá, hogy ne töltsem túl a paprikát, mert akkor az egész tartalma kifolyik sütés közben. A kivágott kis darabot visszaillesztem a helyére, majd a paprikákat olívaolaj, só, bors keverékébe hempergetem. Ha van kedvetek adhattok hozzá friss fűszereket, chili paprikát, akár kevés cayenne-t, mindenki ízlésére és igényeire szabhatja a receptet. Én Hidegnyalat vegán sajtkrémet használtam hozzá, de ha nem kell mentesen étkeznetek, akkor bármilyen lágy sajttal próbálkozhattok. Mehet a grillsütőre pár percre, akkor jó, ha a külseje már picit szenes.

Hozzávalók:

  • 2 csomag színes mini paprika (hozzávetőlegesn 10 db)
  • 1 tömlős Hidegnyalat zöldfűszeres vegán sajtkrém
  • olívaolaj
  • só, bors

dscf4967_2.jpg

Elkészítés:

  1. Konyhai ollóval egy kis részt "lecsípek" a paprika végéből, majd egy fecskendővel sajtkrémmel töltöm  meg az üreget. Figyelek rá, hogy ne töltsem túl a paprikát, mert akkor az egész tartalma kifolyik sütés közben. 
  2. A kivágott kis darabot visszaillesztem a helyére, majd a paprikákat olívaolaj, só, bors keverékébe hempergetem.
  3. Ha van lehetőségetek kertben, vagy erkélyen grillezni, az a best of, de ha nincs akkor használjatok sima, hagyományos grill serpenyőt.
  4. 3-4 percig sütöm, néhányszor fordítva rajta, hogy mindenhol kissé elszenesedjen.
  5. Körettel vagy anélkül, ha lehet még melegen fogyasztom.

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is

9b8057da-56ec-494a-b21b-8f61f2fcf5af.jpeg