Vaníliás zabkása egy borongós reggelen

085f935e-2d1b-481a-bab3-1f7fa9ec11d7.jpeg

Egy csipetnyi nyár egy borongós reggelen. Egészséges és tápláló vaníliás zabkàsa, egy hosszú, és csak néhány óra alvással eltöltött éjszaka után. Nem fogok hazudni, extrém fáradt vagyok, és hát valljuk be ezen most az időjárás sem segít. De nézzétek ezeket a színeket... tökéletessé teszi mégis a reggelemet.

Hozzávalók:

  • 1 bögre gluténmentes zabpehely
  • 2 bögre natúr rizstej
  • 1/2 bögre víz
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál tiszta vanília kivonat
  • tökmag
  • málna
  • 1 evőkanál ropogós földimogyoróvaj
  • csokis granola


Elkészítés: 1 bögre zabpelyhet, 2 bögre natúr rizstejet, 1/2 bögre vizet, csipetnyi sót, és 1 evőkanàlnyi tiszta vanília aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom. Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve, kb 10 percig főzöm a kàsaalapot. Ha krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom. Tökmaggal, málnàval, 1 evőkanàlnyi ropogós fölfimogyorókrémmel, csokis granolával szórva fogyasztom. Jó étvágyat!