Mentes pisztácia fagyi avokádóval

dscf3119_2.jpg

Fagyit házilag? Naná! Pisztáciát meg főleg! mert hogy ez a kedvencem. Persze a receptet nem magamtól találtam ki, hanem Natalie blogján bukkantam rá még tavasszal. Végtelen egyszerű, és igazán nem kell sok minden hozzá, így akár késő este is pillanatok alatt összedobható, már amennyiben nem tartunk a szomszéd szentségelésétől a késői turmix használatért. Próbáljátok ki, ha egyfinom, krémes, tejmentes változatra vágytok!

dscf3152_3.jpg

Hozzávalók:

  • 2 és 1/2 bögre Alpro kesutej
  • 1 nagy avokádó
  • 1 bögre sózatlan pisztácia, héj nélkül
  • 1 bögre datolya (vagy fél bögre juharszirup)
  • 1/4 teáskanál spirulina por

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót kimérek egy késes aprítóba, vagy turmixba, és krémesre mixelem.
  2. Egy folpackkal bélelt kenyérformába öntöm, tetejére darabolt pisztáciát szórok, majd egy éjszakára a fagyasztóba teszem.
  3. Másnap gluténmentes tölcsérekbe kanalazva tálalom.