Grillezett chilis barack fagylalttal

dscf3190_2.jpg

Nem kell mindig túlbonyolítani a hétvégi desszertezést, meg úgy egyáltalán az étkezés vonalat. Van úgy, hogy nincs kedvünk az ég egyadta világon semmit sem csinálni, csak lógatni a lábunkat egész nap. És ez teljesen normális! Így történt velem is, hogy egy csodás napsütéses vasárnapi délelőtt azt mondtam magamnak, eszem ágában sincs az egész napomat a konyhában tölteni. Ebédre a Hai Nam Pho-ból hoztunk egy isteni levest, a fagyasztóban tartogatott fagylaltgombócok mellé pedig, desszertként előkaptam a hűtőben pihenő kis barackokat, és grill serpenyőben pár perc alatt édesre karamellizáltam azokat. Mivel volt még friss cserkó, úgy egy szatyornyi, ezekből is került mellé, és meg kell mondjam egyikünk sem hiányolt az ebéd után semmit. Tökéletes volt, gyors és egyszerű, és igazán nyári. Itt az a rengeteg csodás friss, érett gyümölcs amiket télen úgy hiányolunk. Ne vesződjünk ilyenkor az almáspitékkel, az maradhat a hidegebb hónapokra, fogyasszunk inkább minél több gyümölcsöt, és töltsük fel a szürke hónapok során kiapadt vitaminraktárakat.

dscf3196_2.jpg

Hozzávalók (2 főre):

  • 2 érett őszibarack
  • 1 evőkanál olvasztott növényi vaj
  • chilipehely (vagy cayenne-i bors)
  • 4 gombóc fagylalt
  • pár szem cseresznye
  • egy grill serpenyő

Elkészítés:

  1. Azért az látjuk, hogy a felsorolt hozzávalók alapján nem lesz túl nagy ördöngősség az elkészítése. :)
  2. A barackokat megmosom, félbevágom, és kiszedem a magokat.
  3. Az olvasztott vajhoz egy negyed mokkáskanál chilipelyhet keverek (lehet cayenne borssal helyettesíteni), majd bevonom vele a barackokat.
  4. A grill serpenyőt felhevítem, majd oldalanként kb 5 perc alatt karamellizálom.
  5. A fagylaltgombócokat a kivájt magok helyére kanalazom, pár szem cseresznyét dobok mellé, és azonnal tálalom.

 Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.