Almás pite zabkàsa

5d2a993d-97c9-4270-90c0-652077f0cd44.jpeg

Láttátok már ilyen cukker kis almákat? Én esküszöm nem. A. anyukája adott egy hatalmas szatyorral legutóbbi látogatàsunkkor. Azóta almát eszek almával, pedig nincs is tél. Mondjuk nem bánom, mert nagyon finom. Ezek nyári almák. Készítettem is egy finom almás pite kàsàt reggelire. Finom és egészséges desszertnek sem utolsó.

Elkészítés:
Egy közepes edénybe mérünk 1/3 bögre gluténmentes zabpelyhet, 1 nagy -vagy esetemben 4 kicsi- almát -tisztítva, kis kockákra vágva-, 1 evőkanàlnyi lenmagot, 1 teáskanál fahéjat, 1/4 teáskanál őrölt gyömbért, csipet sót, hozzávetőlegesen 1 bögre cukormentes mandulatejet, és 1/2 bögre almaszószt. Sűrű kevergetés mellett főzzük úgy 9-10 percig. Amikor krémes és ragacsos, el is készült. Ekkor keverek bele fél teáskanálnyi tiszta vanília aromàt és fél teáskanálnyi friss citromlevet. Bármivel fogyasztható amivel szeretnénk. Én friss almával, kevés ropogós lenmaggal és 1 evőkanàlny földimogyorókrémmel tettem gazdagabbá. Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.