Csokoládés granola

e.jpeg

Szeretek reggelizni, ez az egyik legjobb része a napnak. És ma annyira nincs kedvem elindulni. Hetek óta az első éjszaka, hogy relatíve nyugodtan aludtam. Alig bírom kivakarni magam az ágyból. Kell egy kis plusz löket, és mi lenne jobb ehhez, mint egy édes, ragacsos csokoládés granola.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg gluténmentes zabpehely
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg napraforgómag
  • 10 dkg kókuszchips
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 dl almalé
  • 4 juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet és a többi száraz alapanyagot egy keverőtálba kimérem, majd elkeverem.
  2. Az almalevet, a mézet és a kókuzzsírt egy kis edényben összeolvasztom, és a magos keverékhez öntve, jó alaposan összeforgatom.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire terítem, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, időnként alaposan átkeverem.
  4. A sütőből kivéve hagyom teljesen kihűlni. Jól zárható üvegben hetekig is eláll, de ez az opció nálunk nem áll fenn.