Pikáns édesburgonya-krémleves

Az édesburgonyának nagyon magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma, így érdemes minél sűrűbben beiktatnunk az étrendünkbe. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes. Szuper gyorsan elkészül és nagyon tápláló. Az édeskés leves mellé gluténmentes levesgyöngyöt kínáltam, amit a héten szeretem be a Bio-barát Europeumban található üzletében. Nagyon megörültem neki. A boltot egyébként tudom javasolni. Nagyon klassz termékeik vannak, és ha kifogjuk az akciókat, akkor viszonylag jó áron.

274E1AD9_9EC7_4FA9_A26B_99D6AE9C28BA.jpeg

Visszatérve a levesünkre, ajánlom színterápiás hatásait is. A színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, emellett köztudottan gyógyító hatással is rendelkeznek. A már kialakult betegségek esetén segíthetnek például a gyorsabb felépülésben. Egyes színek pozitívan hatnak fáradékonyság, stressz, depresszió, feszültség, étvágytalanság esetén is. Használjuk ezeket a tulajdonságaikat a konyhánkban.

A narancssárga érzelemserkentő, az optimizmus és az öröm színe, szabadságra és mozgásra ösztönöz bennünket. Általános frissítőként működik, olyan változást idéz elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; fokozza az életerőt.  A narancsnak, mint meleg és aktív színnek, általában ösztönző hatása van. Depresszió, pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín. Narancsszínnel kiválóan gyógyítható az étvágytalanság és a kóros fogyás, de segít az emésztési rendellenességek, a veseműködési zavarok, az allergiás panaszok leküzdésében is. Erősíti a tüdőt, hasnyálmirigyet és a lépet, valamint serkenti a szívműködést.

38DD5CAB_AE40_4668_BBA5_305477671E64.jpeg

Hozzávalók (4 személyre):

    • 2 nagyobb édesburgonya
    • 2 szál répa
    • 2,5 dl rizstejszín
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 1 evőkanál lenmagolaj
    • 1 mokkáskanál gyömbérpor
    • víz
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld
    • chili
 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom.
  2. A póréhagymával kezdem, egy evőkanál lenmag olajon párolom, majd hozzáadom az édesburgonya és répa karikákat. Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, borsozom, gyömbérporral, petrezselyemmel hintem. Keverek rajta egyet, majd 20 percig főzöm.
  3. Ha megpuhultak a zöldségeim, fogom a kézi mixert és pépesre pürésítem.
  4. Egy doboz rizstejszínnel lágyítok rajta, majd chili pelyhet őrlök rá.
  5. Tálaláskor egy teáskanál vörös pesztóval, és gluténmentes levesgyönggyel gazdagítom.

9D2192FA_29B4_43B1_8DE5_67D941656FB1.jpeg