Spagetti arrabiata cukkinivel gazdagítva

Gyors, pénztárcabarát, gluténmentes, tejmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán. Arrabiata spagetti cukkinivel. Egyrészt mert se időm, se energiám nem volt másra, másrészt mert csak ehhez volt itthon elegendő alapanyag. A liszteken és egybeken kívül persze, de nagyon pepecs dolgokba nem volt kedvem belevágni. Bizony ám, még a főzés szerelmeseinek is van olyan napja, amikor csak a "dobjuk gyorsan össze" receptek jöhetnek számításba. Ám ez senkit ne tévesszen meg, ez a fogás, egyszerűsége ellenére is, csodálatos!

e_11.jpeg

 

Hozzávalók:

    • 200 g tészta ( Cornito minden mentes kukorica tésztát használtam)
    • 1 konzerv hámozott paradicsom
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • só, bors, chili (lehetőség szerint friss) ízlés szerint
    • 1 evőkanál kókuszvirág cukor
    • petrezselyem
    • 1/2 közepes cukkini

 

Elkészítés:

  1. Megfőzzük a tésztát a csomagoláson látható idő alatt.
  2. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát, és a cukkinit majd kevés kókuszolajon megdinszteljük. Fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított paradicsomot, és kis lángon főzzük még 10 percig.
  3. Két opció van:
  4. vagy összekeverjük a tésztával és 1-2 percig még forgatjuk kis lángon,
  5. vagy, esetemben, mivel a spagettit nem főztem szét, így megőrizte eredeti kis spagettirakás formáját (a Cornito eleve fel van tekerve), így ezeket halmoztam a tányérra, s a szósszal nyakon öntve tálaltam.
  6. Tálaláshoz megszórhatjuk petrezselyemmel, parmezán jellegű növényi sajttal.