Aszalt szilvás - marcipános szaloncukor
És íme a harmadik, s egyben a legegyszerűbb. Alig 15 perc alatt elkészíthető, s igazán ennyi idő bármikor kitermelhető. Mindössze három hozzávaló és kész is a fa alá, vagy éppen ráhalmozható szaloncukor. A legterheltebb időszakok nagy megmentője. Gyerekekkel is készíthető, biztos vagyok, hogy nagy örömüket lelik majd benne.
Aszalt szilvás -marcipános szaloncukor:
Hozzávalók:
-
- 1 csomag aszalt szilva
- 100 g marcipán massza
- 100 g glutén és cukormentes étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalommal)
Mindösszesen annyi a dolgom, hogy az aszalt szilvák közepébe marcipánt tömködjek, s az elkészült töltött kis darabokat étcsokoládéba merítve száradni helyezzem. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasztom fel. A bevonni kívánt töltött aszalványokat villa segítségével mártom a mázba, és sütőpapírral bélel tepsire fektetve őket, hagyom, hogy megszilárduljanak. Másnap csomagolható is.