Eperfagylalt pofonegyszerűen

Ugyan perzselnek még azok a bizonyos napsugarak, de ez a nyár, már nem az a nyár. A színek megváltoztak, a nappalok rövidebbek, s az éjszakák hosszabbak. Bizony közeleg az ősz, mely csordultig ugyan színekkel, s mégis elmúlással tele. Használjuk ki a szeptemberi erőlködő napsugarakat, hogy idén utoljára élvezhessük a nyár felhőtlen örömét, buja pezsgését, időtlen pajkosságát. Készítsünk még pár adagnyi fagylaltot, és eszegessük napfürdőben, kiélvezve minden varázslatos pillanatát.

FullSizeRender35.jpg

Hozzávalók (2 adaghoz):

    • 10 szem fagyasztott eper
    • 100 g laktózmentes  mascarpone
    • méz vagy Agave szirup
    • 10 citromfű levél
    • zabkekszmorzsa
    • lapos barack

Végtelenül egyszerű az elkészítése, ugyanis mindent egy tálba rakok és kézi botmixer segítségével egyszerűen leturmixolok. Az édesítésre szánt mézből és szirupból mindenki annyit tegyen, ami saját ízlésének megfelelő, ha magunknak készítem én nem édesítem agyon. Tálaláskor a tányérra, zúzott zabkekszből készült morzsát szórok, és lapos barack szeleteket fektetek rá. Mellé kanalazom az eperfagylaltot, s azon nyomban fogyasztom. Tipp: Nem tesz jót neki az újrafagyasztás, mert túlságosan kikristályosodik, és nem tartja meg a mascarpone nyújtotta krémes állagát. Ha eperrel készült desszertet készítünk érdemes citromfűvel ízesítenünk, mert tökéletes harmóniát alkotnak.

FullSizeRender36.jpg