Könnyű, színes, nyári ebéd

Ha kevés alapanyag van a hűtőnkben néha nehezebb kreatívnak lenni. Ehhez az ételhez azonban alig szükséges 4-5 hozzávaló, és máris fenséges fogást varázsolhatunk mindössze 30 perc alatt. Az idő sokszor még a legjobb szakácsokat is sarokba szorítja, egy átlag háziasszonyról, akinek manapság ezer millió más fronton kell helyt állnia, már ne is beszéljünk. Ez a sárgarépa krémleves éppen ilyen "sitty sutty, alig van időm főzni valamit" napokra való.

fullsizerender2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma (kicsi-közepes-vagy nagy, ki mennyire szereti hagymásan)
  • 0,5 kg sárgarépa
  • só, bors, chilipehely
  • fél doboz kókusztej
  • kókuszvaj

A vöröshagymát apróra szeleteljük, és kókuszvajat hevítve, üvegesre dinszteljük. Közben megpucoljuk a répát és felkockázzuk. Célszerű nyáron a csomóban kapható frissen szedett répát beszerezni a piacról, hiszen ettől lesz a levesnek az a karakteres, édes, karamellizált íze amire vágyunk. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadhatjuk a felszelt répát, s együtt pirítva őket megvárjuk, míg a répakockák cukortartalmuknál fogva szépen megkaramellizálódnak. Pár perc elteltével felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fűszerezzük sóval, borssal és aki szereti a pikáns ízeket, megbolondíthatja egy kevés chilipehellyel is. Ha a répa puhára főtt, ami idén szedett répa esetén 20 perc körülbelül, botmixerrel pépesítjük az egész levesünket. Ezután mehet bele a fél doboz kókusztej, és egy utolsót rottyantva rajta tulajdonképpen készen is vagyunk. Én gluténmentes sajtos rúddal tálalva fogyasztottam, és nem dicsérem magamat, de elégedetten, és jóllakottan távoztam az asztaltól. :)