Gluténmentes zabkása nektarinnal és granolával

image1_2_1.jpeg

Kezdjük a hetet egy eszméletlen finom zabkàsàval, hogy semmi se szeghesse kedvünket. Mostanában minden reggeli kásámra kerül egy kevés Hester's life granola. Egyrészt, mert nagyon odavagyok érte, másrészt mert szeretem ha van valami ropogósság is a gyümölcsök mellett. Termékeiket dietetikus alkotta, minden egyes doboz  glutén-, hozzáadott cukor-, laktóz-, színezék-, aroma-, szója- és tartósítószer-mentes, azaz eszméletlen egészséges, és - tapasztalatból mondom - nagyon finom! Külön imádom, hogy ha nem lenne elég az elérhető alapválaszték, az oldalon, több mint 65 féle gluténmentes összetevőből saját magatok akár össze is állíthatjátok egyedi müzli-, vagy granola csomagotok, melyet akár el is nevezhettek. Sőt, 60g-os kiszerelésben is elérhetők a kis pakkok, így ha például utaztok, magatokkal is vihetitek a reggeli alapanyagot.

Nézzünk egy példát a reggeli kásáim egyikéből választva:

Elkészítés:

  1. 1 bögre gluténmentes zabpelyhet, 2 bögre natúr mandulatejet, 1/2 bögre vizet, csipetnyi sót, és 1 evőkanàlnyi tiszta vanília aromát egy közepes edénybe mérek, majd felforralom.
  2. Csökkentem a hőfokot, és sűrűn kevergetve, kb 5 percig főzöm a kàsaalapot.
  3. Ha krémes és puha, leveszem a tűzről és tàlalalom. Nektarinnal, egy jó nagy teáskanálnyi csokikrémmel, és ropogós ribizlis granolàval fogyasztom.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.