Meggyes kókuszos vegán scone

Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiörlésű barna rizsliszt
- 1/2 bögre gluténmentes kenyérliszt
- 3 evőkanál kókuszvirág cukor (vagy ennek megfelelően eritrit, ha úgy tetszik 1 evőkanál negyedannyi)
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre magozott, felezett meggy
- 3/4 bögrényi (+ 1 evőkanál a kenéshez) sűrű, konzerv kókusztej
Elkészítés:
- A sütőrácsot helyezzük a sütő közepére és melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
- Egy tálba vegyítsük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és kókuszreszeléket. Keverjük el.
- Jöhet bele a meggy, ezzel is vegyítsük, majd végül a sűrű kókusztej kerül bele.
- Innentől már érdemes kézzel dolgozni. Érezni fogjuk a tészta állagán, ha esetleg szükséges még liszt vagy kókusztej hozzáadása, de ha így is lenne, akkor innentől az adagolás csak evőkanalanként történjen, mert könnyű eltolni az arányokat.
- Egy enyhén lisztezett deszkára (vagy szilikon lapra) öntsük át a tészát, és mintha csak kenyeret gyúrnánk, gyúrjuk át. nem kell sokáig, mert akkor egy tömény ragacsos masszát kapunk, és a cél, hogy levegővel teljen a tészta.
- A tésztát nagyjából cipó alakúra formázzuk, majd vágjuk 6 egyenlő háromszögre.
- Szilikon sütőlapon vagy sütőpapíron tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 10-15 percig, amíg a szélei elkezdenek barnulni.
- Frissen, melegen, növényi vajjal és lekvárral tálalva egy ízletes jázmin tea mellé isteni!

Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.