Málnás kókuszpiskóta mindenmentesen

e41693f7-ff69-4acf-8660-435caa9be2b2.jpegHa reggelente hajlandóak vagytok fél órával korábban kikelni az ágyból, akkor épp lesz annyi időtök, hogy egy remek kis napinditó finomságot süssetek. Ez a vegán piskóta tökéletes kiegészítője lehet a reggeli kávénak, vagy éppen egy gyümölcsös joghurtnak. Ha már eleve gyümölccsel rétegezve készítjük, akkor elég ha gyorsan dobozba rakjuk, és akár a táskából előkapva, munkába menet elfogyasztjuk. Ha délután tör ránk a hirtelen édességvágy, is tökéletes megoldást nyújt, de mivel alaprecept, akár torta is készülhet belőle. Kakaóval gazdagítva puha csokis piskótát kapunk, aszalványokkal és magvakkal szórva pedig van egy hamis gyümölcskenyerünk. Az, hogy hogyan és mivel variáljátok csak rajtatok múlik, a végeredményről pedig kérek szépen képeket. :)

Hozzávalók:

  • 1 bögre teljes kiörlésű barna rizsliszt
  • 3/4 bögre gluténmentes lisztkeverék (Spar FreeFrom) - de lehet akár hagyományos rizsliszttel is helyettesíteni
  • 1/4 bögre barnacukor (vagy ennek megfelelő mennyiségben tetszés szerinti édesítő)
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 bögre nővényi tej (mandulatejet hasznátam, de bármi megfelelő lehet)
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1/3 bögre olaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 bögre málna

Elkészítés:

  1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
  2. A málna kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérem, és fakanállal alaposan elkeverem.
  3. Egy szilikon spatula segítségével az egészet egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába kanalazom, elegyengetem, majd a tetejére málnát szórok.
  4. Sütőbe tolom, és 30 perc alatt készre sütöm.
  5. Szeletelés előtt hűtöm legalább 15 percet.

Ha tetszett a recept, megtaláltok az Instagramon is, vagy a Facebookon újabb, inspiráló ötletekért.