Kávés zabkása, kettő az egyben

Mindenkinek megvan a maga kedvenc napja bizonyos ételek fogyasztása esetén. Vannak palacsinta napok, szenya és Ham&Eggs napok is, mindenkinek kedve és megszokàsa szerint. Nekem majdnem minden reggelem valamilyen kàsa variációval indul, de azért be szoktam iktatni mást is, lásd mostanában szombatonként rendszerint palacsinta készül. Ma azonban péntek van, végre vége a hétnek és jön egy csodás 4 napos szünet. Egy kávés zabkàsàval ünneplek, amit házi étcsokoládés granolàval és málnaszemekkel találok. Kettő az egyben. Bögre már nem is kell.

 img_6295_2.jpg

Régebben az Aldiban kapható, laktózmentes, Free From jegeskávé italban főztem meg a zabpehely szemeket, azonban mostanában átszoktam arra, hogy inkább gabonakávé alapot keverjek. Bármelyik opciót választjátok is, mindkettőt imádni fogjátok.

Hozzávalók:

  • egy bögre gluténmentes zabpehely
  • egy bögre tejeskávé (nálam növényi tejből és gabonakávéból keverve, de ha nem ragaszkodtok hozzá, akkor a hagyományos - időhiány esetén pedig a bolti dobozolt - tejeskávé is tökéletes)
  • egy bögre langyos víz
  • házi, ragacsos étcsokoládés granola
  • málnaszemek

Elkészítés:

Igazán nincs nagy dolgom, mint egy edénybe mérni a hozzávalókat, és a granola valamint málnaszemek kivételével a többi alapanyagból egy krémes kását főzni. A művelet alig vesz igénybe pár percet, már tálalható is. Előfordul, hogy a zabpelyhet főzés előtt 10 percre vízbe áztatom, ezzel is segítve a könnyebb emésztést, de ez a művelet időhiány esetén el is hagyható. Miután elkészült, ragacsos, étcsokoládés granolával és málnaszemekkel tálalom.

Ha tetszett a cikk, kövessétek Ripiszkét az Instagramon is, vagy ide kattintva a facebookon, újabb érdekes és inspiráló ötletekért.