Vegán amerikai palacsinta

Ha szombat akkor palacsinta nap. Múlt hétvégén, a csajokkal megbeszéltük, hogy közös erkélyes reggelit tartunk a napsütésben. Erre az alkalomra a mindenmentes, vegán palacsinta receptemmel készültem, és ezeket a pufi kis palacsintàkat sütöttem.  Azért, hogy még ütősebb legyen karamellizàlt körte és mentàs erdei gyümölcs màrtàs is készült hozzá, s csodás szombati brunch kerekedett belőle. Imádom, hogy kint már hétágra süt a nap, és eszeveszettül csicseregnek a madarak.
Tudjátok, hogy mivel szeretem legjobban ízesìteni a palacsintákat? Citromlével és juharsziruppal nyakon öntve. A legegyszerűbb, mégis a legfinomabb kombináció.

dscf8501_2.jpg

Hozzávalók:

    • 1 érett banán
    • 1 alma reszelve
    • 1,5 csésze kókusztej (vagy tetszőleges növényi tej)
    • egy csipet só
    • egy tasak gluténmentes sütőpor
    • ½ csésze gluténmentes zabliszt
    • 1 ¼ csésze zabpehely
    • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet egy tálba szórom, , hozzáadom a kókusztejet és botmixerrel alaposan kikeverem. Ez csak azért kell, hogy biztosan ne maradjon darabos, egy sima fakanállal is el lehet vegyíteni.
  2. Villával összetöröm a banánt, lereszelem kis lyukú reszelőn az almát, és ezt is a tésztához mixelem.
  3. Kb. egy evőkanál olajat forrósítok a serpenyőben, majd egy kisebb merőkanállal szép kis korongokat formázok a tésztából. Amikor a szélük barnulni kezd, és buborékok keletkeznek a felszínén, akkor fordítok rajta egyet, és a másik oldalt is sütöm pár pillanatig.
  4. Tálaláskor juharsziruppal, mogyorókrémmel, tetszőleges szószokkal vagy gyümölccsel is tálalhatjuk.