Vegán amerikai palacsinta
Ha szombat akkor palacsinta nap. Múlt hétvégén, a csajokkal megbeszéltük, hogy közös erkélyes reggelit tartunk a napsütésben. Erre az alkalomra a mindenmentes, vegán palacsinta receptemmel készültem, és ezeket a pufi kis palacsintàkat sütöttem. Azért, hogy még ütősebb legyen karamellizàlt körte és mentàs erdei gyümölcs màrtàs is készült hozzá, s csodás szombati brunch kerekedett belőle. Imádom, hogy kint már hétágra süt a nap, és eszeveszettül csicseregnek a madarak.
Tudjátok, hogy mivel szeretem legjobban ízesìteni a palacsintákat? Citromlével és juharsziruppal nyakon öntve. A legegyszerűbb, mégis a legfinomabb kombináció.
Hozzávalók:
-
- 1 érett banán
- 1 alma reszelve
- 1,5 csésze kókusztej (vagy tetszőleges növényi tej)
- egy csipet só
- egy tasak gluténmentes sütőpor
- ½ csésze gluténmentes zabliszt
- 1 ¼ csésze zabpehely
- olívaolaj
Elkészítés:
- A lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet egy tálba szórom, , hozzáadom a kókusztejet és botmixerrel alaposan kikeverem. Ez csak azért kell, hogy biztosan ne maradjon darabos, egy sima fakanállal is el lehet vegyíteni.
- Villával összetöröm a banánt, lereszelem kis lyukú reszelőn az almát, és ezt is a tésztához mixelem.
- Kb. egy evőkanál olajat forrósítok a serpenyőben, majd egy kisebb merőkanállal szép kis korongokat formázok a tésztából. Amikor a szélük barnulni kezd, és buborékok keletkeznek a felszínén, akkor fordítok rajta egyet, és a másik oldalt is sütöm pár pillanatig.
- Tálaláskor juharsziruppal, mogyorókrémmel, tetszőleges szószokkal vagy gyümölccsel is tálalhatjuk.