Zöldborsó krémleves kecskesajttal

Ha nyár, akkor zöldborsó, ha borsó, akkor leves. Mindkét fajtáját szeretem. Akár a tradicionális zöldborsó leves, akár egy tál krémes verzió kerül a terítékre. A krémlevesekért egyébként is rajongok, roppant egyszerűek, és rendkívül sokféleképpen variálhatóak. A zöldborsóból készült ételeket bolondíthatjuk akár mentával, akár bazsalikommal, mindkét fűszernövény igazán különleges aromát kölcsönöz az elkészült ételnek. Ebbe a levesbe most bazsalikomot tettem, mert a kecskesajthoz az én ízlésem szerint jobban illik.

IMG_1866.jpg

Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 45 dkg zsenge zöldborsó ( mirelit is lehet)
    • kb 10-15 bazsalikomlevél
    • 7 dl zöldségalaplé
    • 1 ek vaj
    • só, bors - ízlés szerint
    • lágy kecskesajt

Vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a borsót és pár percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és az egészet puhára főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, majd a tűzről levéve az egészet krémesre turmixoljuk. Tálaláskor lágy, krémes kecskesajttal bolondítjuk. Tökéletes ízharmónia. Tipp: ha szeretjük locsoljuk meg egy kevés tökmagolajjal is, igazán különleges élményben lesz részünk.