Zöldborsó krémleves kecskesajttal
Ha nyár, akkor zöldborsó, ha borsó, akkor leves. Mindkét fajtáját szeretem. Akár a tradicionális zöldborsó leves, akár egy tál krémes verzió kerül a terítékre. A krémlevesekért egyébként is rajongok, roppant egyszerűek, és rendkívül sokféleképpen variálhatóak. A zöldborsóból készült ételeket bolondíthatjuk akár mentával, akár bazsalikommal, mindkét fűszernövény igazán különleges aromát kölcsönöz az elkészült ételnek. Ebbe a levesbe most bazsalikomot tettem, mert a kecskesajthoz az én ízlésem szerint jobban illik.
Hozzávalók:
-
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 45 dkg zsenge zöldborsó ( mirelit is lehet)
- kb 10-15 bazsalikomlevél
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 ek vaj
- só, bors - ízlés szerint
- lágy kecskesajt
Vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a borsót és pár percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és az egészet puhára főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, majd a tűzről levéve az egészet krémesre turmixoljuk. Tálaláskor lágy, krémes kecskesajttal bolondítjuk. Tökéletes ízharmónia. Tipp: ha szeretjük locsoljuk meg egy kevés tökmagolajjal is, igazán különleges élményben lesz részünk.