Ripiszke

2017.nov.12.
Írta: choco.and.tahini komment

Citrusos zöldbabfőzelék, zöldfűszeres-citromos csirkemellel

A citrom a mediterrán konyha közkedvelt alapanyaga. Míg itthon zömében tea ízesítésére, süteményekbe, édességekbe és salátákhoz használjuk, addig a mediterrán országokban minden háziasszony alapvető élelmiszere, biztosak lehetünk benne, hogy ha más nem is, de citrusféle van a konyhában. A mediterrán…

Tovább

Pasta Bella tésztabár, igazán olasz és igazán gluténmentes

A csajoktól májusban, a szülinapomra egy nagyon szépséges gyűrűt, és egy ajándékkártyát kaptam. Az ajándékkàrtya afféle invitàció volt, a Pasta Bella tésztabárba szóló meghívást tartalmazta. Ha jól emlékszem, Judit kolléganőm ajánlása alapján esett erre  a választás, többek között annak…

Tovább

Vidd magaddal reggeli

Mivel néha nekem is gondot jelent, hogy a kásák világában is érdekes, új, változatos ízekkel, kombinációkkal rukkoljak elő, úgy döntöttem a gyorsan készíthető, "vidd magaddal" reggelik számos lehetőségét is bemutatom nektek. Ezek gyors, rövid, pár másodperces bejegyzések lesznek, csak az…

Tovább

Zsályás-chilis sütőtökkrémes spagetti

Hát azt hiszem, egyre nehezebb fent tartani a látszatot, hogy nem szeretem a sütőtököt. Tény, hogy egészen a huszas éveim elejéig tényleg nem igazán rajongtam érte. A hagyományos sütőben sült, mézzel csorgatott változatát, édesség gyanánt el bírtam majszolgatni, de sós ízekkel kombinálva, főételként…

Tovább
süti beállítások módosítása