Ripiszke

2017.okt.06.
Írta: choco.and.tahini komment

Vörösborban párolt csirkecomb szőlővel

Ha ősz, akkor szőlő, ha szőlő akkor bor, ha bor, akkor másnap garantált fejfájás, legalábbis nálam. A szüreti hónapok idején roskadásig telt standokkal várnak bennünket a piaci árusok. Szerencsém van, mert ha szőlőről van szó, nem szükséges sorban állnom, tudniillik párom, s jómagam családjában is…

Tovább

Mogyoróvajas nasi keksz

Elég sok behatás ért Amerikában, s sokáig nem értettem miért rajonganak annyira a földimogyoróvajért. Az amerikaiak vajas-kolbászos zsömléje a mogyoróvajas-banános kenyér, ezen nőnek fel, ezt eszik reggelire, ebédre, uzsonnára, viszik a suliba, piknikezni, strandra, szolgálják fel ágyban,…

Tovább

Ropogós, hajdinás kiflik

Nem volt nehéz dolgom, ugyanis a nyáron újonnan felfedezett Szafi Free termékekkel nagyon könnyen dolgozhatunk ízlésünk, és szájízünk szerint. Jelen esetben frissen sült, tekert, kis kiflikre vágytunk, melyek elkészítéséhez Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeveréket használtunk. A…

Tovább
süti beállítások módosítása