Jöttem, láttam, faltam 1.

26 óra utazást követően, hogy finoman fogalmazzak, nem túl fitten, végre megérkeztünk New Yorkba. Az egész utunk nagyon izgalmasra sikeredett, ugyanis a Düsseldorfból induló, átszállàsos jàratunk 2,5 óra késéssel kecsegtetett, ami miatt, a New Yorkból Syracruse-ba tartó vonatunk előre megvàsàrolt jegyeit, élből be is buktuk. Az így rendelkezésünkre bocsátott időfelesleget egy, a 'hogyan jussunk el mégis az éjszaka közepén' vàlságstàb felàllítàsàval és a legoptimàlisabb megoldás kiválasztàsàval töltöttük. Szerencsére sikerült buszjegyet vásárolnunk, egy csodás további 5 óra utazás reményében.

A város, minden elképzelésemet felülmúlta. Eszméletlen építészeti, etnikai sokszìnűsège az első pillanattól lebilincselt és fogvatartott. Mint kislány a cukorka boltban, azt sem tudtam hova kapjam  a fejem. Az emberek kedvesek, segítőkészek, mosolygósak. Nyoma sincs az otthoni mogorva, nyomasztó hangulatnak.

 

IMG_4174.jpg

IMG_4199.jpg

IMG_4203.jpg

IMG_4168.jpg

A buszsofőr indulásunk alkalmàval egy óvatos stand up előadást nyújtott, az utazó közönség nagy örömére. Egy szempillantàs alatt oldotta a fáradtságunk okozta feszültséget. Hajnali kettőkor, 31 óra talponlét után, végre megérkeztünk első szállásunkra. Gyors fürdés és alvás.

Ami az étkezési lehetőségeket illeti, hát egyelőre bajban vagyok. A repülőn ugyan volt lehetőségem olyan ételt választani, amit el is fogyaszthatok, azonban a városban két àtszàllàs között csak egy Dunkin Donat-ra jutott idő. Ràböktem egy low fat àfonyàs muffinra, ami lehet, hogy kevesebb zsírral ugyan, de pótolvàn a kalóriakiesést, annál több cukorral készült. Nem aggódom túlzottan, mert ma nagybevàsàrlàst tartunk, s szerencsére egységes állásponton vagyunk, ami 'a minél egészségesebb, annál jobbat' illeti.

 

IMG_4193.jpg

IMG_4194.jpg

A srácok most elugrottak a lakóbuszért, és egy órán belül folytatjuk utunkat a Niagara felé. Biztosan eldobom az agyam, alig várom, hogy odaérjünk.  Ha lesz lehetőségem, küldök majd képeket. :)

 

 

Címkék: New York, Útinaplò