Ripiszke

2018.sze.29.
Írta: choco.and.tahini 1 komment

Bögrés kukoricapalacsinta

Reggeli, tízórai, desszert, uzsonna? Bármely napszakban tökéletes. Mi más lenne ez, mint a palacsinta? Ha hagyományos tekerhető változatra vágyok, mindenképp rizslisztet használok és mások az arányok. De ha csak gyorsan kell összedobni valami finomat, akkor ez a bögrés recept a tuti befutò.…

Tovább

Kókuszvajas kardamomos datolyagolyók csokoládéval

Krémes kókuszos vaj. Aromás, édes kardamom. Ragadós datolya. Mindez sötét csokoládéval bevonva. Bárcsak az összes édesség ilyen egyszerű, elegáns és egészséges lehetne, mint ezek a csodás kis golyók. Elsőre tudom, bountyra hajaz, de higgyétek el a datolya és a kardamom csodákat művel.  A szeptember…

Tovább

Csokoládés-pisztáciás madeleine málnával {gluténmentes & vegán}

  Gyönyörű, és habkönnyű madeleinek sok-sok csokival, egy rejtett, meglepetés málnaszemmel, zamatos, sötét csokoládéba mártva. Lehet egy sütemény ennél finomabb?Ez az első alkalom, hogy madeleineket készítek, és nem is lehetnék boldogabbá, mert csoda finomak lettek. Még csak most emeltem ki a…

Tovább

Citromos bazsalikomos hummusz

Reggelire, ebédre, vacsorára. Egy krémes humusz minden napszakban tökéletes választás. Ha éppen bagettre kenjük, spenóttal lágy tojással szombat reggel azért, ha pedig pitába töltjük falafellel, friss zöldségekkel, limemal ebédre vagy vacsorára, akkor meg azért. Igazi megmentő a mentes étkezők…

Tovább

Vegán csokoládés céklatorta

Boldogság ez a torta. Elkészíteni is, megenni is, és ajándékozni is. Eszméletlen finom, ahhoz képest nagyon gyorsan elkészül, nem kell vele sokat pepecselni, és életem első vegán tortája. Sokat sütöttem korábban is, de hagyományos alapanyagokból igazán nem jelent nagy kihívást még akkor sem ha saját…

Tovább