Paszternákkrémleves birsalmával
Paszternák és birsalma. Miért is ne? A paszternák kicsit édeskésebb, a birs meg kellően savanyú. Tökéletes melengető finomság az őszidőre. És most, hogy itt a nyálkás hideg valójában szükségünk is van rá. Én sokkal inkább kívánom a krémleveseket ilyenkor, mint az év bármely szakában. Nincs is ennél jobb. Sokszor még főételt sem eszek utána, hiszen annyira tartalmas és laktató.
Hozzávalók (2-4 személyre):
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg paszternák
- 2 birsalma
- 1 l zöldségleves
- 3 evőkanál vaj
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
a tálaláshoz:
- chili pehely
- gluténmentes chips
Elkészítés:
➵ A megtisztított paszternákot és birsalmát felkockázzuk, tepsibe halmozzuk.
➵ 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 30 percig sütjük.
➵ A finomra vágott hagymát a vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sült zöldséget-gyümölcsöt, és pár percig pirítjuk.
➵ Sózzuk, meghintjük borssal és szerecsendióval.
➵ Felengedjük a zöldséglével, és fedő alatt, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
➵ Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges, utánízesítjük.
➵ Chili pehellyel megszórva, gluténmentes chipsszel tálaljuk.
Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon, vagy Instagramon Ripiszke oldalán!