Paszternákkrémleves birsalmával

dscf6447_edited.jpg

Paszternák és birsalma. Miért is ne? A paszternák kicsit édeskésebb, a birs meg kellően savanyú. Tökéletes melengető finomság az őszidőre. És most, hogy itt a nyálkás hideg valójában szükségünk is van rá. Én sokkal inkább kívánom a krémleveseket ilyenkor, mint az év bármely szakában. Nincs is ennél jobb. Sokszor még főételt sem eszek utána, hiszen annyira tartalmas és laktató.

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg paszternák
  • 2 birsalma
  • 1 l zöldségleves
  • 3 evőkanál vaj
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió

a tálaláshoz:

  • chili pehely
  • gluténmentes chips

 

Elkészítés:

A megtisztított paszternákot és birsalmát felkockázzuk, tepsibe halmozzuk.

200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 30 percig sütjük.

A finomra vágott hagymát a vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sült zöldséget-gyümölcsöt, és pár percig pirítjuk.

Sózzuk, meghintjük borssal és szerecsendióval.

Felengedjük a zöldséglével, és fedő alatt, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges, utánízesítjük.

Chili pehellyel megszórva, gluténmentes chipsszel tálaljuk.

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Ripiszke oldalán!

dscf6457_2.jpg