Bögrés kukoricapalacsinta

4b564bd2-f119-456a-afa6-1dac69aa4ba3.jpeg

Reggeli, tízórai, desszert, uzsonna? Bármely napszakban tökéletes. Mi más lenne ez, mint a palacsinta? Ha hagyományos tekerhető változatra vágyok, mindenképp rizslisztet használok és mások az arányok. De ha csak gyorsan kell összedobni valami finomat, akkor ez a bögrés recept a tuti befutò. Kerülhetne bele akàr kakaópor, akár spenót, így lehet édes és sós variánsokat könnyedén létrehozni. @zsusska almáspite lekvárjàval szeretem a legjobban.

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használva):

  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre mandulatej
  • csipet só
  • 2 evőkanàl tetszés szerinti édesítő
  • 2 evőkanàl olívaolaj
  • 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  1. Keverjünk minden hozzávalòt alaposan össze, majd süssük ki közepes hőfokon palacsinta sütőben.
  2. Több magyarázatot azt hiszem az elkészítés nem is igényel. Én merőkanàllal szoktam adagolni, általában kis köröket formálva. Amint apró buborékok kezdenek megjelenni a felszínen, fordítom is a másik oldalára őket.  

Remélem, hogy tetszett a recept! Mondd el a véleményedet alul kommentben vagy oszd meg Facebookon,  vagy Instagramon Ripiszke oldalán!

570e1441-4084-4a46-974a-cd37bea52adb.jpeg