Kókusztejes kapros cukkinikrémleves

edddc6aa-d2c6-4da9-953a-57f59f697138.jpeg

Cukkini rajongásomnak eleget téve a cukkinis brownie, zabkása és gorfik után itt egy finom kapros, kókusztejes krémleves az ízlelőbimbók kényeztetésére. Nem egy bonyolult recept, hozzávetőlegesen 30 perc alatt szőröstül-bőröstül megvagyunk vele. Tökéletes nyári étel, nekem sokszor második sem kell hozzá, önmagában elvagyok vele. Vacsira például kimondottan szeretem.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek olívaolaj
  • zöldségalaplé vagy bio vegeta
  • só, bors
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1 csipet szerecsen

 

Elkészítés:

  1. Olajon megpárolom a finomra aprított vöröshagymát, és fokhagymát, hozzáadom a mosott, felkockázott cukkinit, az egészet átforgatom.
  2. Sózom, pár percet párolom.
  3. Felöntöm annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi. (Alaplé híján biovegetát is használhatunk.)
  4. Apróra vágom a leöblített kaprot, a leveshez adom a nagyobbik részét, majd frissen őrölt borssal szórom.
  5. Puhára főzöm a cukkinit, úgy 15-20 perc alatt, majd az egészet leturmixolom.
  6. Felöntöm egy konzervnyi kókusztejjel, és simára keverem. 
  7. Egyet forralok még rajta, majd tálalom.
  8. Hideg szójojoghurttal és friss kaporral szórom.

 

További cukkinis receptek:

http://ripiszke.blog.hu/2018/06/25/cukkinis_zabkasa

http://ripiszke.blog.hu/2018/06/19/vegan_cukkini_gofri_az_egeszseges_eletmod_jegyeben

http://ripiszke.blog.hu/2018/05/31/cukkini_brownie_bodzas_mascarpone_kremmel

 Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.