Kókusztejes kapros cukkinikrémleves
Cukkini rajongásomnak eleget téve a cukkinis brownie, zabkása és gorfik után itt egy finom kapros, kókusztejes krémleves az ízlelőbimbók kényeztetésére. Nem egy bonyolult recept, hozzávetőlegesen 30 perc alatt szőröstül-bőröstül megvagyunk vele. Tökéletes nyári étel, nekem sokszor második sem kell hozzá, önmagában elvagyok vele. Vacsira például kimondottan szeretem.
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 2 ek olívaolaj
- zöldségalaplé vagy bio vegeta
- só, bors
- 1 konzerv kókusztej
- 1 csipet szerecsen
Elkészítés:
- Olajon megpárolom a finomra aprított vöröshagymát, és fokhagymát, hozzáadom a mosott, felkockázott cukkinit, az egészet átforgatom.
- Sózom, pár percet párolom.
- Felöntöm annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi. (Alaplé híján biovegetát is használhatunk.)
- Apróra vágom a leöblített kaprot, a leveshez adom a nagyobbik részét, majd frissen őrölt borssal szórom.
- Puhára főzöm a cukkinit, úgy 15-20 perc alatt, majd az egészet leturmixolom.
- Felöntöm egy konzervnyi kókusztejjel, és simára keverem.
- Egyet forralok még rajta, majd tálalom.
- Hideg szójojoghurttal és friss kaporral szórom.
További cukkinis receptek:
http://ripiszke.blog.hu/2018/06/25/cukkinis_zabkasa
http://ripiszke.blog.hu/2018/06/19/vegan_cukkini_gofri_az_egeszseges_eletmod_jegyeben
http://ripiszke.blog.hu/2018/05/31/cukkini_brownie_bodzas_mascarpone_kremmel
Ha tetszett a recept és naponta frissülő tartalomra vágytok kövessetek az Instagramon vagy a Facebookon is.