Clapshot

Borsópüré & Clapshot. A zöldborsóról majd később, a narancssárga püré sokkal érdekesebb. A Clapshot egy tradicionális skót étel, alapvetően egy krémes répapüré narancsdzsemmel és sok-sok snidlinggel. �� Tökéletes kiegészítője egy jó bárány- vagy marhasültnek, de akár egy ropogós oldalas mellé is el tudom képzelni. Önmagában, vegán fogásként is megállja a helyét. A skótok legtöbbször Haggis mellé fogyasztják, jó kis tömör whisky szósszal. Hagyományosan fehér vagy karórépa és burgonya felhasználásával készül, de ez most a továbbfejlesztett verzió. Egy Jamie Oliver receptből adaptáltam, imádom a fazont, eszméletlen látványosan és bizsergető pezsdítően főz.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg répa
  • 1 nagyobbacska karórépa
  • 1 csokor friss snidling
  • 40 g laktózmentes vaj
  • 1 evőkanál sűrű narancsdzsem
  • olívaolaj
Elkészítés:
  1. Meghámozom a répákat.