Gyümölcstál másként, avagy hogy készítsünk ananászból csónakot

Másként, már ami a tálalást illeti. Tele van az Instagram és a Pinterest jobbnál jobb ötletekkel, így ha épp egy nyár végi kerti partira, egy varázslatos tóparti szalonna sütésre, egy meglepetésekkel teli szülinapi vacsorára, vagy akár karácsonyra készültök, minden évszak, ünnep, alkalom esetére a lehető legötletesebb, és leleményesebb ideákkal találkozhattok. Érdemes néha-néha megszínesíteni étkezéseinket, hiszen kiélhetjük ezáltal kreativitásunkat, és az étel is jobban esik. A főzés, csak úgy, mint a tálalás, művészet. Nem minden esetben elegendő a hozzávalókat csak úgy összehajigálni, aztán ahogy esik úgy puffan a tányérra vágni. Higgyétek el a látvány mindenképpen befolyásolja az étkezés összetett élményét, nem csak fizikális, de mentális szinten is hat.

IMG_3911.jpg

Hozzávalók:

    • 1 db közepes méretű ananász
    • 1 db lapos barack (más néven: pogácsa barack)
    • 16 szem érett szeder
    • citromfű

Félbevágom a közepes méretű ananászt és körbe kivágom a gyümölcshúst úgy, hogy egy ananász csónakot kapjak. Háromszög formára darabolom a húsát, igyekszem a lapos barackkal is így tenni. Ez követően a felaprított gyümölcsöket és a finom, érett szedret szépen elhelyezgetem a ladikokban. Ha színesíteni szeretném, citromfűvel, vagy mentával díszítem. Magában, joghurttal, fagylalttal, desszert mellé, esetleg kekszmorzsával szórva kínálom. Innentől csak a képzeletünk szabhat határt a felhasználási módokat illetően. Próbáljátok ki, nagyon gusztusos! :)

IMG_3918.jpg